بهترین بالش برای خواب (راهنمای جامع انتخاب)

بهترین بالش برای خواب (راهنمای جامع انتخاب)

آیا شما هم این ماجرای تکراری بدخوابی را تجربه کرده اید که هر روز صبح خسته و کلافه بیدار می شوید بدون اینکه علتش را بدانید؟ یا این‌که با وجود کامل بودن ساعت‌های خواب شبانه، هنگام صبح نشاط لازم را ندارید؛ و انگارنه‌ انگار که چندین ساعت در حالت استراحت بوده اید؟ آیا می‌دانید بهترین بالش برای خواب می‌تواند بهداشت و آرامش خوابتان را کاملاً تغییر دهد و کیفیت خواب شما را بالاتر ببرد؟ با ما تا انتهای متن همراه باشید.

بهترین بالش برای خواب

اهمیت استفاده از بهترین بالش برای خواب

هر آدمی یک‌سوم از دوران زندگی اش را در خواب به سر می‌برد. خواب علاوه ‌بر ایجاد آرامش پس ‌از یک روز پر دغدغه و طولانی، باعث شادابی و سلامت جسم و روان می‌شود. مسلماً شما هم ‌مانند هر آدم دیگری به ‌دنبال داشتن خوابی راحت هستید، اما شاید کمتر به تأثیر بالش مناسب یا کلا کیفیت و طبی بودن کالای خواب توجه کرده باشید. این روزها اغلب ما ساعت‌های طولانی را پشت میز و سیستم‌های کامپیوتری در محل کار به سر می‌بریم که در صورت عدم مراقبت بزرگ‌ترین اختلالات را برای گردن و ستون فقرات به همراه دارد.

یکی از بهترین کمک‌هایی که می‌توانید به بهبود آناتومی بدن و رفع عوارض ناشی از بد قرار گرفتن فرم بدن در ساعتهای طولانی داشته باشید، انتخاب بالش مناسب و کالای خواب طبی است. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین مدل‌های بالش برای داشتن خوابی آرام را به شما معرفی کنیم.

بالشهای استاندارد چه دردی از ما دوا می کند؟

همان‌طور که اشاره شد علت خیلی از دردهای عضلانی می‌تواند بالش نامناسب باشد. اگر هنگام صبح به‌جای حس و حال خوب و شادی‌بخش، در بخش‌های بالاتنه احساس درد و کوفتگی می‌کنید، احتمالاً باید بالش تان را عوض کنید. بالش نامناسب به مهره‌های گردن فشار آورده و آن‌ها را در وضعیت نامناسب قرار می‌دهد. راحت نفس نکشیدن و خروپف هم یکی از پیامدهای خوابیدن روی بالش‌های غیراستاندارد است. از آنجایی‌ که بالش‌های اصلاح‌کننده وضعیت آناتومی بدن می‌تواند بیماری‌های جسمی را درمان کند، اصطلاحاً به‌ عنوان بهترین بالش برای خواب شناخته می‌شود.

عوارض استفاده از محصولات غیر ارگونومیک

بهترین بالش برای خواب رویایی را چطور انتخاب کنیم؟

هنگام خرید بهترین بالش برای خواب باید پیش ‌از هر چیز سطح حمایتی بالش برای سر و گردن، میزان تهویه پذیری الیاف داخلی آن و قابلیت انعطاف‌پذیری آن مطابق با سر و گردن را مد نظر داشته باشید. این نکته مهم را در نظر بگیرید که غیراستاندارد بودن الیاف و روکش بعضی بالش‌ها موجب عرق کردن سر و گردن و ایجاد رطوبت ناخوشایند می‌شود. این یکی از علل اصلی خواب نامطلوب شبانه است. از آنجایی‌ که بالش‌های طبی مطابق با بهترین استانداردهای روز دنیا طراحی می‌شوند، خیلی مواقع توسط پزشکان به افرادی که از دردهای مختلف جسمی شکایت دارند توصیه می‌شود.

با وجود اینکه بالش‌ طبی در اغلب موارد به افراد برای جلوگیری از پیشرفت مشکل بدنی توصیه می‌شود. اما برای افراد معمولی هم گزینه ای ایده‌آل برای تجربه خواب راحت و پیشگیری از آسیب به کمر و گردن است.

ورزش برای تنگی کانال نخاعی (ناحیه کمر و گردن)

تنگی کانال نخاعی به تنگ شدن فضا برای رشته های عصبی در اثر رشد بیش از حد مفاصل پشت مهره ای می گویند. این اختلال معمولا در دو ناحیه گردن و کمر بروز می کند. در این مقاله سعی داریم به انواع ورزش برای تنگی کانال نخاعی بپردازیم؛ تا قادر باشید بدون نیاز به عمل جراحی یا تجهیزات توانبخشی به سمت بهبودی حرکت کنید. تا انتها با ما همراه باشید.

چند نمونه ورزش مناسب برای تنگی کانال نخاعی

حرکت شکم

هدف از این حرکت تقویت عضلات زیر شکم و کشش کمر است که از انواع ورزش برای تنگی کانال نخاعی کمر به شمار می آید. نحوه انجام این حرکت به گونه ای است که به پشت دراز بکشید و پاهایتان را صاف روی زمین بگذارید. در حین بازدم، شکم خود را منقبض کنید، ناف خود را به سمت زمین فشار دهید و کمر خود را صاف کنید. موقعیت را به مدت 5 ثانیه نگه دارید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید و هر بار 5 ثانیه وضعیت را حفظ کنید.

ورزش برای تنگی کانال نخاع، حرکت شکم

حرکت کششی گهواره

حرکت کششی گهواره تمرینی جهت ورزش برای تنگی کانال نخاعی کمر است که هدف از آن کاهش فشار روی اعصاب در ناحیه کمر و تسکین کمردرد است. نحوه انجام حرکت اینگونه است که به پشت دراز بکشید. زانوی خود را به سمت سینه بیاورید. با استفاده از دستان خود، به آرامی پای خود را به سمت داخل بکشید تا زمانی که کشش راحت را احساس کنید. 10 ثانیه نگه دارید، سپس پای خود را روی زمین بگذارید. این حرکت را با پای دیگر تکرار کنید و 10 ثانیه نگه دارید. 3 تا 5 بار روی هر پا تکرار کنید. هر دو پا را به مدت 10 ثانیه در حالت های کشیده نگه دارید. این کار را 3 تا 5 بار با هر دو پا تکرار کنید.

حرکت کششی گهواره

سایر تمرینات بهبود دهنده تنگی کانال نخاعی

یکی از انواع نمونه ورزش برای تنگی کانال نخاعی چرخش قسمت پایین بدن است. هدف از این تمرین افزایش تحرک و انعطاف پذیری ستون فقرات می باشد. نحوه انجام این حرکت اینگونه است که ابتدا باید به پشت در حالت خوابیده قلاب دراز بکشید. در حالی که شکم خود را منقبض می کنید زانوهای خود را به یک سمت بچرخانید. 3 تا 5 ثانیه صبر کنید. (کشش جزئی را در ناحیه کمر و باسن احساس خواهید کرد.) شکم خود را منقبض کرده و زانوهای خود را به سمت دیگر بچرخانید باز 3 تا 5 ثانیه صبر کنید. این کار را تا 10 بار در هر طرف تکرار کنید.

ورزش برای تنگی کانال نخاع، چرخش قسمت پایین بدن

بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش (معرفی + مزایا)

توضیحاتی درباره بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش

استفاده از بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش می تواند برای التیام  و بهبود آسیب پوست موثر باشد. سوختگی با آب جوش باعث ایجاد درد شدیدی می گردد. در برخی موارد این نوع سوختگی، موجب از بین رفتن سلول ها و بافت پوست می شود. سوختگی با آب جوش در کودکان کمتر از 5 سال و افراد سالمند بالاتر از 65 سال می تواند بسیار خطرناک باشد.

عوارض ایجاد شده در انواع سوختگی با آب جوش

بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش با توجه به میزان سوختگی فرد استفاده می شود. سوختگی با آب جوش ممکن است به دلیل ریختن یک فنجان چای و یا قرار گرفتن پوست در مسیر بخار آب و یا علل مختلف،  اتفاق افتد. عوارض این سوختگی با توجه به میزان شدت سوختگی متفاوت است. شدت سوختگی با توجه به دمای مایع داغ و یا بخار، مدت زمان تماس پوست با مایع داغ، وسعت پوست آسیب دیده و محل سوختگی تغییر می کند.

  • سوختگی سطحی لایه اپیدرم پوست: این نوع سوختگی با آب جوش، بر روی لایه بیرونی پوست اثر گذاشته و موجب ایجاد قرمزی، تورم، پوسته پوسته شدن پوست و درد می شود.
  • سوختگی لایه درم پوست: سوختگی به لایه درم یا لایه میانی پوست یعنی لایه ای که فولیکول های مو، رگ های خونی و انتهای اعصاب در آن وجود دارند، آسیب می رساند. در این نوع سوختگی، رنگ پوست صورتی شده و تاول های ملایم ایجاد می شود.
  • سوختگی با ضخامت کم: در این نوع سوختگی با آب جوش، دو لایه درم و اپیدرم تحت تاثیر قرار می گیرند. این سوختگی موجب ایجاد پوستی متورم، قرمز و بدون رطوبت می شود. در این سوختگی تاول هم ایجاد می گردد.
  • سوختگی با ضخامت کامل: سوختگی با آب جوش با ضخامت کامل، بسیار خطرناک است زیرا به سه لایه پوست آسیب می رساند. این سوختگی جزو سوختگی درجه 3 بوده و نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد.

درمان سوختگی با آب جوش

بهترین درمان سوختگی قبل از مصرف بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش، نگهداشتن پوست آسیب دیده برای مدت 10 دقیقه زیر آب سرد می باشد. اولین اقدام در درمان سوختگی، قطع تماس با منبع سوختگی است. اگر آب جوش بر روی لباسهایتان ریخته است حتما لباسها را از تن درآورید تا به پوست نچسبند. سپس محل سوختگی را زیر آب سرد بگیرید.

محل سوختگی را مرطوب نگهدارید. ژل آلوئه ورا می تواند به عنوان بهترین پماد برای سوختگی با آب جوش موجب مرطوب نگهداشتن محل آسیب دیده شود. محل سوختگی را تمیز نگهدارید.  آرد یا کره و یا روغن پخت و پز بر روی سوختگی نریزید.

تاول های ایجاد شده را نترکانید زیرا ترکیدن تاول به پوست آسیب می رساند و موجب بروز عفونت می شود. برای تسکین درد سوختگی می توانید از داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوبروفن استفاده کنید. اگر وسایل پانسمان مانند بتادین و اسپری ضد عفونی کننده زخم در اختیار دارید، برای بانداژ استریل زخم سوختگی استفاده کنید. در غیر این صورت با  یک سلفون تمیز و یا پارچه بدون پرز استریل روی زخم سوختگی را بپوشانید.

قند خون نرمال در سنین مختلف (افراد سالم و دیابتی

سطح قند خون نرمال به عوامل فردی متفاوتی بستگی دارد. سطح طبیعی قند خون در ساعات مختلف روز، از فردی به فرد دیگر و در سنین مختلف متفاوت است. معمولاً قند خون فرد قبل از صرف صبحانه (یعنی بصورت ناشتا) و در نزدیکی وعده ‌های غذایی در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و پس از صرف وعده‌های غذایی در بالاترین سطح قرار می‌گیرد.

در صورتی که میزان قند خون کنترل نشود می‌تواند باعث سکته مغزی، بیماری قلبی و آسیب به سیستم عصبی در افراد شود. آگاهی از میزان قند خون نرمال به افراد کمک می‌کند تا متوجه سطح قند خون خود در ساعات مختلف روز باشند و افراد مبتلا به دیابت سطح قند خون خود را بهتر و سریعتر کنترل کنند. اگر می‌خواهید از میزان درست قند خون خود در طول روز مطلع باشید، خواندن این مقاله از زیمانو را به شما پیشنهاد می‌کنم.

قند خون نرمال در سنین مختلف

قند (گلوکز) منبع اصلی انرژی در بدن افراد است. در طول هضم غذا، کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می‌شوند. بدن از گلوکز برای انرژی استفاده می­کند و هر چیزی که اضافه بماند در سلول‌ها ذخیره می­ شود. حفظ قند خون در محدوده‌ی طبیعی برای عملکرد مناسب بدن ضروری است و یکی از مهم‌ترین اهداف درمان دیابت است.

استفاده از جدول راهنمای قند خون به شما نشان می‌دهد که قند خونتان در ساعات مختلف روز باید در چه محدوده‌ای قرار گیرد. ارقام مطرح شده به عنوان یک راهنما عمل می‌کند و سطح قند خون شما تحت تاثیر نیازهای فردی از جمله: غذایی که می‌خورید، سن، استرس، فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل است.

قند خون مناسب برای افراد زیر 6 سال مبتلا به دیابت

ناشتا: 180-80 mg/dL

قبل از غذا: 180-100 mg/dL

بعد از غذا: 100 mg/dL

در زمان خواب: 110 تا 200 mg/dL

  • ناشتا بودن به معنی این است که شما به مدت حداقل ۸ ساعت غذا یا آب و مایعات استفاده نکرده باشید.
  • به دلیل در نوسان بودن مقدار گلوکوز در بدن کودکان از بعد از بیدار شدن تا قبل از خواب، لازم است سطح قند خون آنها در نیمه شب اندازه گیری شود.

قند خون مناسب برای افراد 6 تا 12 سال مبتلا به دیابت

ناشتا: 180-80 mg/dL

قبل از غذا: 180-90 mg/dL

قبل از ورزش: حداقل 150 mg/dL

در زمان خواب: 100 تا 180 mg/dL

  • سطح قند خون بعد از خوردن غذا افزایش می‌یابد. برای جلوگیری از افزایش بیش از حد قند خون کودک سعی کنید قبل از خواب میان وعده ها را محدود کنید.

قند خون طبیعی برای افراد 13 تا 19 سال مبتلا به دیابت

ناشتا: 150-70 mg/dL

قبل از غذا: 130-90 mg/dL

قبل از ورزش: حداقل 150 mg/dL

زمان خواب: 150 تا 90 mg/dL

قند خون طبیعی برای افراد مبتلا به دیابت بارداری

ناشتا: بین ۶۰ تا ۹۰ میلی گرم بر دسی لیتر

قبل از غذا: بین ۶۰ تا ۹۰ میلی گرم بر دسی لیتر

بعد از غذا: بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی گرم بر دسی لیتر

کنترل دقیق دیابت بارداری برای ایمن نگه داشتن مادر و نوزاد ضروری است.

قند خون طبیعی برای مبتلایان به دیابت

قبل از وعده غذایی: ۷۰ تا ۱۲۶ mg/dL برای افرادی که دیابت نوع ۱ و ۲ دارند.

بعد از وعده غذایی:

کمتر از ۱۶۲ mg/dL برای بیماران دیابتی نوع ۱

کمتر از ۱۵۳ mg/dL برای بیماران دیابتی نوع ۲

دامنه ­ی قابل ‌قبول قند خون افراد مبتلا به دیابت بالاتر از افراد سالم محاسبه می­ شود.

دیابت کودکان (تشخیص + راه های درمان) – زیمانو

همه چیز درباره ی دیابت کودکان، از تشخیص تا روش های درمانی

دیابت در کودکان یکی از بیماری های شایع و خاموش است که می‌تواند ناگهان شما را غافلگیر کند. ثابت نگه داشتن سطح قند خون کودک برای عملکرد درست اندام هایی مانند کلیه، قلب، مغز و کبد ضروری است، این ضرورت در بدن کودک که در حال رشد و شکل گیری است دو چندان می‌شود و عدم کنترل به موقع آن می‌تواند تاثیرات مخربی بر سلامت بدن و ذهن کودک بگذارد که حتی باعث ایجاد مشکلات روحی از جمله افسردگی شود. پس چه بهتر که با آگاهی از علائم دیابت کودکان، به موقع کنترل شود.

کافی است با علائم و ابعاد مختلف دیابت در کودکان آشنا باشید و در صورت نیاز برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم تا درباره ی هر آنچه نیاز دارید درباره ی دیابت کودکان بدانید صحبت کنیم. پس اگر به دلیل سابقه ی دیابت یا مشکلاتی از جمله چاقی نگران وجود این بیماری در فرزند خود هستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

انواع دیابت در کودکان

دیابت کودکان دو نوع دارد، دیابت نوع یک و دیابت نوع دو. احتمال بوجود آمدن هر نوع دیابت در کودک وجود دارد، اما دیابت نوع یک بسیار شایع تر از نوع دو است. برای اینکه بهتر متوجه اوضاع شویم، نگاهی می‌اندازیم به آمار سالانه افزایش دیابت کودکان از نوع یک که نزدیک به 20000 نفر در سال گذشته به تعداد آن افزوده شده است. البته این موضوع از اهمیت کنترل دیابت نوع دو نمی‌کاهد و هر دو نیاز به کنترل دقیق توسط پزشک متخصص اطفال و والدین دارند.

ابتدا لازم است با انواع دیابت در کودکان به طور مفصل آشنا شویم. زیرا آگاهی از علت ایجاد، علائم و درمان هر نوع بسیار حائز اهمیت است.

دیابت کودکان از نوع یک

دیابت نوع یک، یک بیماری خود ایمنی است که در کودکان بسیار شایع می‌باشد و عموما تا سن 13 یا 14 سالگی بروز می‌کند، البته که امکان بوجود آمدن آن در هر سنی وجود دارد. توجه داشته باشید که درمان قطعی برای این نوع از دیابت کودکان وجود ندارد و تنها می‌توان آن را کنترل کرد. کنترل دیابت در کودکان برای والدین و کودک به خصوص در ابتدا می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد، تصور کنید بررسی مرتب سطح قند خون و دریافت به موقع انسولین برای کودک می‌تواند چقدر طاقت فرسا باشد. اما با گذشت زمان و رعایت به موقع یکسری از نکات ، می‌توانید زندگی سالمی را برای کودک خود و آینده ی وی رقم بزنید.

علت بوجود آمدن دیابت کودکان از نوع یک

تمام مشکلات از عدم تولید انسولین در بدن کودک توسط غده ی پانکراس شروع می‌شود، در واقع انسولین وظیفه ی پایین آوردن سطح گلوکوز خون را به عهده دارد. زمانی که بدن کودک قادر به تولید این هورمون نیست، لازم است آن را از بیرون دریافت کند. به همین علت کودک دیابتی مجبور به دریافت دوز مشخصی از انسولین، توسط سرنگ در طول روز است.

عوامل موثر در افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع یک

سابقه ی خانوادگی

اکسیژن خون نرمال چند است؟

بدن انسان بدون دریافت اکسیژن قادر به ادامه ی حیات نیست، همین موضوع یکی از دلایل اصلی است که انسان هنوز جایی دیگر به جز کره ی زمین برای زندگی پیدا نکرده است. مقدار اکسیژن مورد نیاز بدن به صورت طبیعی توسط  بینی و دهان از محیط اطراف تامین می‌شود سپس توسط ریه ها جذب خون می‌گردد و برای استفاده توسط سلول های دیگر آماده می‌گردد. اما اگر بدن به دلیل مشکلات ریوی یا اختلال در گردش خون قادر به دریافت و مصرف این اکسیژن نباشد چه؟ پایین بودن اکسیژن خون می‌تواند مانند یک تحدید برای سلامتی فرد به حساب آید و سلامت اندام های دیگر را نیز تحت خطر قرار دهد.

در ادامه ی این مطلب قصد داریم به پرسش اکسیژن خون نرمال چند است؟ عوامل موثر بر کاهش اکسیژن خون نرمال، علائم و راه های درمان را بررسی کنیم، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

 

نحوه عملکرد اکسیژن خون نرمال

  • گلبول های قرمز موجود در خون وظیفه ی حمل اکسیژن را به اندام های مختلفی از جمله قلب و مغز دارند اما اکسیژن خون چقدر باید باشد؟ هر گلبول قرمز توانایی حمل 4 مولکول اکسیژن را دارد. مقدار اکسیژنی که در خون یافت می‌‍شود را با نام درصد اکسیژن اشباع خون می‌شناسیم.
  • حدود 90 درصد از انرژی مورد نیاز بدن ما از طریق اکسیژن تامین می‌شود، اکسیژن در انجام فرایند هایی مانند جایگزینی سلول های فرسوده، آزاد سازی انرژی های موجود در غذا و عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر است.

 

چه چیزی باعث کاهش سطح اکسیژن خون نرمال می‌شود؟

  • ارتفاع بالا یا دریا زدگی
  • اختلال در گردش خون
  • کم خونی یا آنمی
  • سندروم اضطرار تنفسی حاد
  • بیماری های ریوی مانند آسم، برونشیت و انسداد مزمن ریه (COPD)
  • بیماری های قلبی به مرور زمان، باعث کاهش اکسیژن خون می‌شوند.
  • آپنه تنفسی در خواب
  • داروهای ضد درد قوی که باعث کند شدن تنفس می‌شوند.
  • آمفیزم
  • وجود گاز در ریه
  • آب آوردن ریه
  • در برخی موارد نیز علائم بیرونی نظیر کمبود اکسیژن و هوای آلوده می‌تواند منجر به کاهش اکسیژن نرمال خون شود، در این شرایط استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط های بسته بسیار کمک کننده است.

بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی

حدود 15 درصد از بیماران دیابتی دارای یک آسیب دیدگی یا زخم باز هستند که معمولا در کف پا اتفاق می‌افتد. زخم پای دیابتی به دلیل تحلیل بافت پوست در افراد دیابتی اتفاق می­افتد که در صورت عدم آگاهی از شیوه­‌های درمان زخم ممکن است به قطع عضو آسیب دیده نیز بینجامد. پزشکان با توجه به درجه زخم و سوابق پزشکی بیمار، پماد مناسب برای او را انتخاب می­‌کنند. معمولا پمادهای نام برده در این مقاله از بهترین پمادها برای درمان زخم پای دیابتی هستند.

بهترین پماد برای درمان زخم پای دیابتی

*مهم: قبل از استفاده از پماد، حتما با پزشک مشورت کنید و از انجام هر نوع خود درمانی یا مصرف دارو بدون نظارت پزشک خودداری کنید.

از جمله پمادهای رایج برای درمان زخم پای دیابتی می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پماد کلوتریمازول

کلوتریمازول یکی از بهترین های درمان عفونت ناشی از قارچ در زخم پای دیابتی است. این پماد با نام های تجاری فونگوئید، لوتریمین و …. در بازار موجود است.

نحوه استفاده از پماد کلوتریمازول

  • ابتدا ناحیه مورد نظر را بشویید و کاملا خشک نمایید.
  • پماد را به روی محل زخم بمالید.
  • به طور منظم برای چند هفته از پماد استفاده کنید.
  • زمانی که تمام نشانه‌های عفونت از بین رفتند، همچنان از پماد به مدت یک یا دو هفته دیگر استفاده کنید.

عوارض جانبی کلوتریمازول

پماد کلوتریمازول عوارض جانبی جدی به همراه ندارد. اگر واکنش‌های آلرژیک خفیف (مانند قرمزی و خارش) یا هر علائم دیگری را تجربه کردید با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

عمل بینی یا رینوپلاستی، محبوب ترین عمل جراحی پلاستیک در ایران و بسیاری از نقاط جهان است. طبق آمارها، سالانه حدود 25 هزار نفر در کشور ما عمل بینی انجام می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد که تعداد زیادی از بانوان و آقایان، تمایل دارند تا با استفاده از عمل بینی، در فرم بینی خود تغییر ایجاد کنند.

معمولا انجام عمل بینی تحت تاثیر معیارهای زیبایی شناسی که بین مردم رایج است انجام می‌شود. عوامل دیگری نیز همچون انحراف یا شکستگی بینی ممکن است باعث شود تا بینی نیاز به جراحی داشته باشد.

این عمل جزو عمل های زیبایی و دلبخواهی به حساب می‌آید. به همین علت ممکن است برخی افراد آن را به اندازه یک عمل جراحی قلب یا مغز جدی نگیرند. البته که ریسک خطر و عوارض در برخی عمل ها و برای برخی بیماری ها بالاتر است؛ اما نباید فراموش کنید که نکات قبل از عمل بینی هم، به اندازه هر جراحی دیگری حائز اهمیت می‌باشد.

به همین علت است که برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید: « عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟» اگر شما یا اطرافیانتان قصد عمل بینی دارید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

 

گسترش جراحی های زیبایی در دنیای مدرن امروزی

پیشرفت علم و تکنولوژی بزرگترین تاثیر خود را در دنیای پزشکی داشته است. شاخه پزشکی به کمک علم روز دنیا توانسته حوزه فعالیت خود را وسیعتر کند. اگرچه در گذشته پزشکی تنها برای درمان دردها و زخم ها کاربرد داشت، اما با گذشت زمان، این علم آنقدر گسترده شد که توانست در چهره طبیعی انسان نیز دخالت کند. امروزه می توان علاوه بر درمان، از علم پزشکی برای تغییر چهره و اجزای طبیعی صورت انسان نیز استفاده کرد. پزشکان زیبایی به کمک ابزار جراحی به راحتی در چهره انسان تغییر ایجاد کرده و علاوه بر ایجاد زیبایی، عیوب چهره ی انسان را نیز برطرف می کنند.

پیشرفت تکنولوژی به پزشکان کمک کرده تا با استفاده از ابزار به‌روز و مدرن، به انجام عمل های زیبایی مختلف بپردازند. بطور مثال، استفاده از استپلر پوستی برای نزدیک کردن لبه های زخم به یکدیگر بسیار مناسب بوده و توانسته جای بخیه را در زخم ها بگیرد.

عمل بینی؛ پرطرفدارترین جراحی زیبایی در دنیا

در میان طیف وسیعی از جراحی های زیبایی، عمل بینی بسیار پرطرفدار بوده و توجه بسیاری از علاقه‌مندان به زیبایی را به خود جلب کرده است. عمل بینی، در میان جراحی های زیبایی رتبه اول را داشته و هر ساله افراد زیادی به دلیل مشکلات تنفسی یا به منظور افزایش زیبایی چهره خود، این عمل را تحت نظر بهترین و متبحرترین پزشکان زیبایی انجام می دهند. عمل بینی اگر به صورت علمی انجام پذیرد، بهترین تاثیر را در چهره افراد خواهد داشت. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه باشید.

عمل بینی پر طرفدار ترین عمل زیبایی

از کجا بفهمیم عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

حتی اگر در سلامت کامل هستنید، قبل از اقدام به عمل بینی، نیاز دارید تا یک یا چند جلسه با جراح بینی خود مشورت کنید. پزشک شما می‌بایست به طور کامل از شما در مورد سابقه بیماری و تجربه های گذشته بپرسد. اما انجام این کار به تنهایی کافی نیست. انجام یک سری آزمایش های خاص معمولا توسط پزشک تجویز می‌شود. بررسی نتایج این آزمایش ها برای تایید صلاحیت عمل بینی ضروری است:

آزمایش خون

این آزمایش مانند همیشه یک روند روتین دارد و طی خونگیری عوامل مختلفی از جمله موارد زیر را مشخص می‌کند:

  • diff برای ابتلا به کم خونی و فقر آهن
  • FBS یا همان قند خون ناشتا
  • مشکل انعقاد خون
  • انواع عفونت
  • هپاتیت و HIV

رادیولوژی و اسکن ریه

برای اطمینان از سلامت سیستم تنفسی، معمولا پزشک بررسی از طریق رادیولوژی و اسکن را نیز تجویز می‌کند. این آزمایش برای افراد سیگاری یا دارای سابقه بیماری تنفسی ضروری و بسیار مهم است.

الکتروکاردیوگرافی یا همان ECG

چکاپ سلامت قلب و ضربان قلب یکی از عواملی است که بیماران قلبی باید آن را انجام دهند. توصیه می‌شود افراد بالای 40 سال قبل عمل بینی از سلامت قلب خود اطمینان حاصل کنند. سلامت قلب یکی از ضروری ترین فاکتورهای سلامتی است که برای هر نوع عمل جراحی ای باید به آن توجه داشته باشید.

آزمایش بارداری

در برخی موارد پزشک قبل از عمل رینوپلاستی (عمل بینی ) انجام این تست را برای بانوان تجویز می‌کند. زیرا انجام عمل بینی در دوران بارداری ممنوع است. عمل بینی و به طور کل بیهوشی بر سلامت جنین تاثیر مخرب و گاه بسیار خطرناکی دارد.

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

انجام آزمایش های بالا کمک می‌کند تا پزشک مشخص کند فرد مناسب انجام عمل بینی هست یا خیر. به عنوان مثال اگر فردی با آزمایش خون متوجه مشکل انعقاد خون شود، نمی‌تواند عمل های جراحی را انجام دهد و باید ابتدا درمان بیماری را در اولویت قرار دهد. اما به طور کلی، برخی گروه ها هستند که ریسک عمل جراحی بینی در آن ها بالاتر از افراد دیگر است:

افراد مبتلا به بیماری های خاص

برخی از بیماری ها، تداخل شدیدی با انجام بیهوشی و عمل های جراحی دارند. به عنوان مثال بیماران هموفیلی که مشکل انعقاد خون دارند، قبل از عمل بینی حتما باید با پزشک مربوطه این مسئله را در میان بگذارند. اگر میزان غلظت خون فردی کمتر از 10 باشد، انجام عمل بینی عوارض خطرناکی به همراه دارد.  علاوه بر مشکلات انعقاد خون، ابتلا به بیماری های زیر نیز ممکن است سلامت فرد را در ریسک بزرگی قرار دهد:

  • کم خونی : طی هر عمل جراحی از جمله عمل بینی، مقداری خون بدن از دست می‌رود. به همین علت است که همیشه گفته می‌شود انجام جراحی افراد مبتلا به کم خونی، کاری پر ریسک است. البته اگر میزان کم خونی ( که با آزمایش خون مشخص می‌شود ) به خوبی قابل کنترل باشد، ممکن است پزشک اجازه عمل را بدهد.
  • دیابت: افراد مبتلا به دیابت به سرعت نوسانات قند خون را تجربه می‌کنند. این موضوع ممکن است بعد از عمل بینی مشکلاتی را به وجود بیاورد. همچنین دیر ترمیم شدن زخم نیز یکی از دلایل منع عمل برای این افراد است. مانند کم خونی، اگر دیابت نیز در وضعیت غیر حاد و “تحت کنترل” باشد، ممکن است منعی برای عمل وجود نداشته باشد. اجازه عمل در این گونه بیماری ها به شدت به میزان کنترل آن بیماری بستگی دارد.
  • مشکلات قلبی: داروهای بیهوشی که در اتاق عمل استفاده می‌شود، برای برخی بیماران قلبی مضر و خطرناک است. بنابراین توصیه می‌شود هر گونه مشکل قلبی را با پزشک خود مطرح کنید.
  • مشکلات تنفسی: هر گونه اختلالات ریوی و همینطور گرفتگی مجرای تنفسی، بعد از اتمام عمل، خطرات جدی در پیش دارد.

افرادی که سن مناسب برای عمل بینی را ندارند

تا زمانی که غضروف بینی به طور کامل رشد نکرده، انجام عمل بینی کاری بسیار اشتباه است. به همین خاطر سن مناسب برای خانم ها بالای 16 سال و برای آقایان بالای 18 سال است. اگر عمل بینی قبل از بلوغ کامل انجام شود، تغییرات فیزیکی می‌تواند فرم بینی را به طور کلی تغییر دهد و بینی برای صورت نامناسب باشد. علاوه بر این، تصمیم برای جراحی بینی قبل از این سن ممکن است ناشی از هیجانات نوجوانی و تصمیمی غیر منطقی باشد. معمولا 20 تا 30 سالگی بهترین سن برای عمل بینی است.

خانم های باردار

انجام عمل بینی در دوران بارداری به هیچ عنوان جایز نیست. بیهوشی و انواع داروهای پس از عمل، تاثیر مخربی بر سلامت و رشد جنین دارد. حتی ممکن است خطر از دست دادن جنین در پی عمل جراحی وجود داشته باشد.

آیا عمل بینی گوشتی خطرناک است؟

بینی های گوشتی دارای پوست ضخیم تر و چرب تر هستند. همچنین ضخامت پره های بینی بیشتر و غضروف آن کمی ضعیف تر است. به دلیل این ضخامت پوستی و سعی در باریک نشدن غضروف، عمل بینی گوشتی کمی پر چالش تر و ورم آن نیز کمی بیشتر است. همچنین استفاده از چسب بینی نیز اهمیت و دقت بالاتری نیاز دارد. اما این مهارت پزشک است که تعیین می‌کند عمل بینی خطرناک و مشکل زا باشد یا خیر. بنابراین با مراجعه به پزشک خوب و متبحر، هر نوع بینی به راحتی عمل می‌شود.

خطر جراحی بینی گوشتی

عوارض عمل بینی؛ عاملی برای تردید در انجام این عمل

حال که دریافتیم عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، باید بدانیم که این نوع عمل دارای عوارضی نیز می باشد. مسلما، هر عمل زیبایی، در کنار مزیت هایی که دارد، از معایبی نیز برخوردار می باشد. عمل بینی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای همه افراد توصیه نمی شود. عوارض بیشمار این نوع عمل زیبایی و طولانی بودن دوره نقاهت آن، بسیاری از افراد را بر آن داشته تا با علم و آگاهی کافی قدم در این راه بگذارند. چیزی که بیشتر از عمل بینی اهمیت دارد، مراقبت های بالینیِ پس از انجام عمل است.

به هر حال، عمل بینی دارای عوارضی از قبیل ورم و کبودی، بی حسی، زخم داخل بینی، عفونت، هماتوما و خونریزی می باشد. حتی در مواردی، ممکن است عمل در مرحله اول موفقیت آمیز نبوده و فرد نیاز به عمل مجدد داشته باشد. البته انجام عمل نزد پزشکان مجرب می تواند تا حدودی از شدت این عوارض بکاهد؛ بطور مثال، یک پزشک حاذق می داند که استفاده از نخ بخیه بهداشتی و استاندارد، می تواند از عفونت های آتی در نواحی بینی جلوگیری کند.

مرگ بر اثر جراحی بینی

تا اینجا به سوال ” عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟” پاسخ دادیم. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید جراحی بینی در مواردی می تواند باعث مرگ افراد شود. همانطور که میدانید عمل بینی با بیهوشی همراه بوده و ریسکِ به هوش آمدن پس از عمل، همواره همراه فرد خواهد بود. به غیر از پایان نیافتن بیهوشی پس از عمل، عواملی مانند عفونت نیز می توانند احتمال مرگ را در افرادی که عمل بینی داشته اند، افزایش دهد. برای پیشگیری از عفونت، تمیز نگهداشتن محل زخم بسیار اهمیت دارد. بعلاوه، پزشک جراح باید از ابزار بهداشتی مانند دستکش جراحی استریل استفاده نماید تا از ورود هر نوع آلودگی به محل جراحی شده جلوگیری کند.

مشکل دیگری که ممکن است در حین عمل بینی فرد به آن دچار شود، تب بالا در هنگام بیهوشی است. واکنش بیمار به داروهای بیهوشی، می تواند سیستم ایمنی بدن او را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت بروز این مشکل، متخصص بیهوشی می تواند به بیمار کمک کرده و احتمال مرگ را به صورت چشمگیری کاهش دهد. وجود مشکلات زمینه ای مانند دیابت و بیماری قلبی و عروقی نیز می تواند احتمال مرگ پس از عمل جراحی را افزایش دهد.

عوارض عمل جراحی بینی

توصیه هایی برای انجام جراحی بینی

اولین نکته ای که در جراحی بینی باید به آن توجه نمود، انتخاب پزشکی حاذق و مجرب است. انجام عمل جراحی باید زیر نظر پزشکان باتجربه انجام شود. علاوه بر این، استفاده از تجربه سایر بیماران نیز می تواند بسیار مفید باشد. همچنین، افرادی که قصد انجام جراحی بینی را دارند، باید با خطرات و عوارض این نوع عمل کاملا آشنایی داشته باشند و با آگاهی کامل نسبت به این موضوع اقدام به انجام عمل بینی کنند. بعلاوه، بهتر است بیماران پس از انجام عمل، به توصیه های پزشک به طور کامل عمل کرده و دوران نقاهت را به سلامت پشت سر بگذارند. همچنین، انجام چکاپ پس از عمل بینی، می تواند به بیمار در بهبودی کامل کمک کند.

سخن پایانی

دریافتن این موضوع که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، موضوعی بسیار مهم و جدی است. دانستن موارد منع جراحی بینی، می‌تواند ریسک به خطر افتادن سلامتی را کاهش دهد. امروزه با توجه به پیشرفت علم، تجهیزات پزشکی و همینطور مهارت بالای پزشکان، خطرات بعد از عمل بینی به شدت کاهش پیدا کرده است. اما برخی افراد ممکن است شرایط لازم برای این عمل را نداشته باشند. پس بهتر است قبل از گرفتن وقت عمل بینی، دقت کنید تا سلامتی خود را به خطر نیندازید.

برای تعمیر تجهیزات پزشکی چه باید کرد؟

برای تعمیر تجهیزات پزشکی چه باید کرد؟
با توجه به مشکل تحریم ها که متاسفانه طی سالهای اخیر به معضل بزرگی در عرصه تامین تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و کلینیکی تبدیل شده، اهمیت تعمیر تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی بیش از همیشه نمود پیدا کرده است.

لذا بر آن شدیم با توجه به اینکه بحث تعمیر و تجهیز لوازم پزشکی و بیمارستانی به یکی از دغدغه های اصلی این روزها تبدیل شده است با یکی از مدیران شرکت تجهیزات پزشکی سینا صنعت آرامیس، آقای مهندس هومن دانشمند، که یکی از شرکتهای پیشگام در زمینه تجهیز، تامین و تعمیر تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی هست به گفتگو بنشینیم.

جناب آقای مهندس برای شروع گفتگو بفرمایید شرکت سینا صنعت آرامیس در چه بخشهایی از تجهیزات پزشکی فعالیت می کند؟

شرکت سینا صنعت آرامیس در سال 2010 میلادی و با پشتوانه تجربه 15 ساله گروهی متخصص تأسیس شد. اهداف عالی شرکت در جهت کارآفرینی در راستای گسترش خدمات عالی و پخش انحصاری اقلام و تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و کلینیکی، ایمنی و آزمایشگاهی می باشد. همواره ارائه خدمات و محصولات با بالاترین کیفیت و پشتیبانی فراخور شأن مشتریان و همکاران داخلی و خارجی از اصول و مبانی شرکت سینا صنعت آرامیس از زمان تأسیس تا به امروز بوده است.

و نیز در سال 1401 با همکاری تیمی فنی و نخبه از دانشگاههای صنعتی شریف و علم و صنعت و افراد با تجریه در زمینه تولید و با پشتوانه تجارب گذشته در بازاریابی و شناخت بازار شروع به تولید مستقل محصولات آزمایشگاهی کردیم و در این راستا موفق به تولید کامل و مستقل کروماتوگراف مایع با بازدهی بالا(HPLC) و کارل فیشر شدیم .

تجهیزات پزشکی شامل:

تجهیزات اکسیژن و تنفسی مثل دستگاه خلوص سنج اکسیژن – تجهیزات قلب و عروق – سونوگرافی پرتابل – پالس اکسیمتر- کپنوگراف

تجهیزات آزمایشگاهی شامل :

کروماتوگراف مایع با بازدهی بالا – سختی سنج قرص – کارل فیشر – الکل سنج تنفسی و …

از اصلی ترین تجهیزات تحت پوشش شرکت است.

خدمات شرکت سینا صنعت آرامیس

خدمات شما شامل تعمیر تجهیزات پزشکی خانگی هم می شود؟

بله تعمیرات لوازم پزشکی خانگی مورد استفاده از جمله فعالیت شرکت سینا صنعت آرامیس در زمینه تعمیر تجهیزات پزشکی می باشد که شامل دستگاه های مختلف من جمله اکسیژن سازهای خانگی، دستگاه های کمک تنفسی مانند Bipap و Cpap ، دستگاه اندازه گیری فشار خون، دستگاه پالس اکسیمتر- کپنوگراف

تجهیزات آزمایشگاهی شامل :

کروماتوگراف مایع با بازدهی بالا – سختی سنج قرص – کارل فیشر – الکل سنج تنفسی و …

از اصلی ترین تجهیزات تحت پوشش شرکت است.

خدمات شما شامل تعمیر تجهیزات پزشکی خانگی هم می شود؟

بله تعمیرات لوازم پزشکی خانگی مورد استفاده از جمله فعالیت شرکت سینا صنعت آرامیس در زمینه تعمیر تجهیزات پزشکی می باشد که شامل دستگاه های مختلف من جمله اکسیژن سازهای خانگی، دستگاه های کمک تنفسی مانند Bipap و Cpap ، دستگاه اندازه گیری فشار خون، دستگاه پالس اکسی متر و … می باشد.

ظاهرا شرکت موفق به اخذ گواهینامه های معتبر بین المللی هم در این زمینه شده است؟

بله شرکت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی سینا صنعت آرامیس در جهت جلب رضایت بیشتر مشتریان و ارایه خدمات با کیفیت تر به آنها سعی در هر چه استاندارد کردن خدمات خود داشته ، از این رو با سپری نمودن دوره های مقتضی و کسب گواهینامه ها و استانداردهای بین المللی سعی در این امر نموده است .از جمله افتخارات این شرکت:

کسب استاندارد ISO 9001 که یک سیستم مدیریت کیفیت جامع بوده که تمامی فرایندهای سازمان از ابتدا تا انتها تحت کنترل و بازرسی قرار می دهد که طی برنامه ای منظم کیفیت محصولات و خدمات خود را نیز ارتقا می بخشد.

مدت زمان جوش خوردن بخیه

مدت زمان جوش خوردن بخیه و راه های سریع پیوند آن یکی از مسائل مهمی است که ممکن است سوالات زیادی درباره آن مطرح باشد. پیش از هر چیز باید دانست که بخیه ها انواعی دارند و زمان لازم برای جوش خوردن آن ها متفاوت است. همچنین با رعایت یکسری نکات می توان زمان لازم برای فرایند جوش خوردن بخیه ها را کاهش داد.

البته پیش از بحث در رابطه با مدت زمان جوش خوردن بخیه بهتر است یاد آور شویم. بخیه از دیر باز یکی از راه های کمک به بهبود زخم ها بوده که در حال حاضر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع بخیه برای بستن بریدگی و زخم های داخلی و خارجی بدن استفاده می شود. به این معنی که پزشکان و جراحان از بخیه برای اتصال بافتی که با ابزار جراحی و سایر عوامل دیگر برش خورده اند استفاده می کنند. لازم به ذکر است که گاهی برای زدن بخیه از استپلر پوستی استفاده می شود. همین امر در مدت زمان جوش خوردن بخیه تاثیر زیادی دارد.

تاثیر عفونت زخم در ترمیم بخیه

دلایل طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه
طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه و فرایند بسته شدن بافت های برش خورده ای که با نخ بخیه به هم متصل شده اند دلایلی دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:

عفونت زخم
بخیه های عفونی خیلی دیر تر از بخیه های سالم پروسه بهبودی را طی می کنند. زیرا عفونت موجود در بخیه سبب ورم و درد می شود. در نتیجه بخیه نمی تواند پوست و یا بافت شکافته شده را در مدت زمان کوتاه پیوند دهد. به همین منظور لازم است در زمان ایجاد بخیه پزشک یا پرستار تمام نکات بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش جراحی را رعایت کنند.

تغذیه نامناسب
تغذیه نامناسب و عدم توجه به رژیم غذایی فردی که در بدن او بخیه وجود دارد باعث طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه می شود. زخم و بخیه های زده شده بر روی آن برای بهبودی به مقدار زیادی پروتئین نیاز دارند. از این رو گاهی به دلیل عدم تغذیه مناسب التیام بخیه کند می شود.

ابتلا به دیابت
افراد مبتلا به دیابت دارای گردش خون کند تری نسبت به افراد سالم هستند. در نتیجه از سیستم ایمنی ضعیف تری نیز برخوردار بوده و بیشتر در معرض عفونت قرار دارند. همین امر بهبود بخیه در بدن را به تاخیر می اندازد.

ایجاد ورم در زخم
ورم در زخم نشان دهنده تجمع مایعات در زیر پوست است. زمانی که چنین حالتی در زخم و بخیه های روی آن ایجاد شود. اکسیژن لازم به زخم نمی رسد. بنابراین بخیه ها به کندی جوش می خورند.

دلایل طول کشیدن ترمیم بخیه

ضربه‌ و فشارهای های مکرر
افرادی که بخیه ها را با فشار بدن خود و یا با بستن آن ها تحت فشار قرار دهند در واقع مانع از گردش خون در زخم می شوند. در نتیجه مدت زمان جوش خوردن بخیه ها طولانی خواهد شد. علاوه بر آن وارد شدن ضربه و آسیب خارجی به بخیه ممکن است سبب خونریزی بخیه شود. این امر نیز به نوبه خود مانعی برای بهبودی زود هنگام بخیه بشمار می آید.

خشک شدن زخم و بخیه آن
قرار گرفتن مداوم بخیه در معرض هوا باعث خشک شدن آن می شود. در نتیجه روند جذب و جوش خوردن بخیه طولانی می شود. برای جلوگیری از خشک شدن بخیه ها باید سطح آن ها را با استفاده از بتادین و یا پماد مخصوص مرطوب نگه داشته و روی آن ها را با باند پوشاند.

نامناسب بودن بخیه
برای زدن بخیه تکنیک ها متعددی وجود دارد. اگر برای بخیه ایجاد شده بر روی زخم از یک تکنیک غیر اصولی و ناصحیح استفاده شود. باعث ورم، خونریزی و یا عفونت در بخیه می شود. در نتیجه بخیه دیر تر التیام یافته و پروسه بهبودی را طی می کند.

#