مدت زمان جوش خوردن بخیه و راه های سریع پیوند آن یکی از مسائل مهمی است که ممکن است سوالات زیادی درباره آن مطرح باشد. پیش از هر چیز باید دانست که بخیه ها انواعی دارند و زمان لازم برای جوش خوردن آن ها متفاوت است. همچنین با رعایت یکسری نکات می توان زمان لازم برای فرایند جوش خوردن بخیه ها را کاهش داد.
البته پیش از بحث در رابطه با مدت زمان جوش خوردن بخیه بهتر است یاد آور شویم. بخیه از دیر باز یکی از راه های کمک به بهبود زخم ها بوده که در حال حاضر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع بخیه برای بستن بریدگی و زخم های داخلی و خارجی بدن استفاده می شود. به این معنی که پزشکان و جراحان از بخیه برای اتصال بافتی که با ابزار جراحی و سایر عوامل دیگر برش خورده اند استفاده می کنند. لازم به ذکر است که گاهی برای زدن بخیه از استپلر پوستی استفاده می شود. همین امر در مدت زمان جوش خوردن بخیه تاثیر زیادی دارد.
تاثیر عفونت زخم در ترمیم بخیه
دلایل طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه
طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه و فرایند بسته شدن بافت های برش خورده ای که با نخ بخیه به هم متصل شده اند دلایلی دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:
عفونت زخم
بخیه های عفونی خیلی دیر تر از بخیه های سالم پروسه بهبودی را طی می کنند. زیرا عفونت موجود در بخیه سبب ورم و درد می شود. در نتیجه بخیه نمی تواند پوست و یا بافت شکافته شده را در مدت زمان کوتاه پیوند دهد. به همین منظور لازم است در زمان ایجاد بخیه پزشک یا پرستار تمام نکات بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش جراحی را رعایت کنند.
تغذیه نامناسب
تغذیه نامناسب و عدم توجه به رژیم غذایی فردی که در بدن او بخیه وجود دارد باعث طولانی شدن مدت زمان جوش خوردن بخیه می شود. زخم و بخیه های زده شده بر روی آن برای بهبودی به مقدار زیادی پروتئین نیاز دارند. از این رو گاهی به دلیل عدم تغذیه مناسب التیام بخیه کند می شود.
ابتلا به دیابت
افراد مبتلا به دیابت دارای گردش خون کند تری نسبت به افراد سالم هستند. در نتیجه از سیستم ایمنی ضعیف تری نیز برخوردار بوده و بیشتر در معرض عفونت قرار دارند. همین امر بهبود بخیه در بدن را به تاخیر می اندازد.
ایجاد ورم در زخم
ورم در زخم نشان دهنده تجمع مایعات در زیر پوست است. زمانی که چنین حالتی در زخم و بخیه های روی آن ایجاد شود. اکسیژن لازم به زخم نمی رسد. بنابراین بخیه ها به کندی جوش می خورند.
دلایل طول کشیدن ترمیم بخیه
ضربه و فشارهای های مکرر
افرادی که بخیه ها را با فشار بدن خود و یا با بستن آن ها تحت فشار قرار دهند در واقع مانع از گردش خون در زخم می شوند. در نتیجه مدت زمان جوش خوردن بخیه ها طولانی خواهد شد. علاوه بر آن وارد شدن ضربه و آسیب خارجی به بخیه ممکن است سبب خونریزی بخیه شود. این امر نیز به نوبه خود مانعی برای بهبودی زود هنگام بخیه بشمار می آید.
خشک شدن زخم و بخیه آن
قرار گرفتن مداوم بخیه در معرض هوا باعث خشک شدن آن می شود. در نتیجه روند جذب و جوش خوردن بخیه طولانی می شود. برای جلوگیری از خشک شدن بخیه ها باید سطح آن ها را با استفاده از بتادین و یا پماد مخصوص مرطوب نگه داشته و روی آن ها را با باند پوشاند.
نامناسب بودن بخیه
برای زدن بخیه تکنیک ها متعددی وجود دارد. اگر برای بخیه ایجاد شده بر روی زخم از یک تکنیک غیر اصولی و ناصحیح استفاده شود. باعث ورم، خونریزی و یا عفونت در بخیه می شود. در نتیجه بخیه دیر تر التیام یافته و پروسه بهبودی را طی می کند.